Zelf imker worden?

Basiscursus Imkeren

Wil je zelf imker worden? Dan kun je de Basiscursus Imkeren volgen die aangeboden wordt via de Zeeuwse afdeling van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV).

De basiscursus imkeren bestaat uit een aantal theorie- en praktijklessen gedurende het bijenseizoen en wordt afgesloten met een examen. Als je slaagt krijg je het NBV-diploma uitgereikt. De basiscursussen beginnen meestal in de periode januari-maart en eindigen in september-oktober.

Tijdens de basiscursus imkeren leer dan alles over het houden van bijen, wat het precies inhoudt om imker te zijn en natuurlijk het oogsten van jouw honing. Maar ook aspecten van bijengezondheid en de werkzaamheden in en rond je bijenstal. Tijdens het cursusjaar ben je daarnaast gratis lid van de lokale imkersvereniging.

De voorinschrijving voor de basiscursus imkeren 2025 is geopend. Je kunt aanmelden door een mail te sturen onder vermelding van je naam, adres en mobiele nummer. Wij nemen dan eind dit jaar contact met je op om je inschrijving definitief te maken.