Les van de imker

Imkersvereniging Walcheren hecht veel waarde aan het delen van informatie over (honing-)bijen, biodiversiteit en natuur. Daarom verzorgen wij gastlessen en lezingen op Walcheren en eventueel daarbuiten, waarbij we op een leuke en interactieve manier informatie geven over ons ambacht en onze passie.

De imker vertelt

Tegen een kleine vergoeding komt een van onze imkers langs bij jouw organisatie, school of zelfs verzorgingshuis om jou kennis te laten maken met het imkersvak, (honing-)bijen en uiteraard honing. Heb je altijd al wat willen vragen aan een imker? De gastlessen zijn het perfecte moment om een van onze imkers het hemd van het lijf te vragen.

Basisscholen

Speciaal voor basisscholen hebben we lesprogramma’s samengesteld welke het meeste geschikt is voor groepen 5 tot en met 8.

Ook is het mogelijk om een leskist te bestellen. In deze leskist zitten allerlei leuke tools om kinderen in aanraking te laten komen met (honing-)bijen.

Maar het allerleukste is natuurlijk een bezoekje van een van onze imkers zelf. In overleg met de basisschool komt de imker een dagdeel op visite om de kinderen van alles te vertellen, maar vooral om ze zo veel mogelijk te laten ervaren.

Het bezoek van de imker is de leukste manier om meer over bijen te weten te komen!

Neem voor het bestellen van de leskist of een gastles contact met ons op.