Walcherse Imkerijdag

De Imkersvereniging Walcheren organiseert in samenwerking met het Zeeuws natuurmuseum Terra Maris op 11 juli de Walcherse Imkerij-dag.

Op zondag 11 juli ontvangen we van 11:00 tot 16:00 in de prachtige landschapstuin van Terra Maris in Oostkapelle iedereen die meer wil weten over álle bijen en de imkerij. Maak kennis met het prachtige ambacht van de imkers en de producten die ze maken. Honing, was, propolis en andere producten worden ‘gewoon’ hier op zeeuwse bodem geproduceerd, maar hoe gaat dat in z’n werk?

Er zijn voor alle leeftijden verschillende doe-activiteiten en demonstraties (schilderen, bijenhotels maken), verschillende kramen met bij-gerelateerde producten (over de imkersvereniging, imker- en bijenproducten, bijvriendelijke planten e.d.), speurtochten en meer. Ook worden er rondleidingen georganiseerd en kun je een kijkje nemen in de bijenstal op het terrein en kun je de wilde bijen druk in actie bewonderen bij de speciaal ingerichte wilde-bijenmuur. Speciaal voor deze dag worden er zijn er twee lezingen gegeven over de wilde bij (start 13:00 en 15:00)

Deelname: entreeprijs museum Terra Maris terramaris.nl

Op deze dag zijn we ook trots op de aanwezigheid van: de Imkershop, producten van Imkerij Poppendamme en Tuinderij Wagenaar heeft een prachtig assortiment aan bijzondere bijvriendelijke planten mee.

Locatie: de Landschapstuin van Terra Maris – Duinvlietweg 6, 4356 ND Oostkapelle

Voor met de auto/bus gebruik de GPS coördinaten 51.56863, 3.52393