Viering 100-jarig bestaan Imkersvereniging Walcheren

Op zaterdag 16 juni 2018 is het 100 jubileumfeest van de imkersvereniging Walcheren geweest. Het was een zeer geslaagde middag en avond. De locatie was schitterend, het weer zat mee en we waren in aangenaam gezelschap met elkaar.
Bedankt allen voor jullie inzet om van dit feest ook echt een bijzondere gebeurtenis te maken.

Imkersvereniging Walcheren bestaat 100 jaar!

Imkersvereniging Walcheren is op 18 juli 1918 opgericht. Daarom is 2018 een bijzonder jaar voor ons: we bestaan 100 jaar! We vieren dit op verschillende manieren. Zo hebben we zomerlindes geschonken aan de drie gemeenten op Walcheren en hebben we prachtige jubileum honingpotten gepresenteerd. Op facebook en op deze website houden we u op de hoogte van onze activiteiten rondom het 100-jarig bestaan.

Oprichting Imkersvereniging Walcheren

In de Middelburgsche Courant van zaterdag 20 juli 1918 werd onder de rubriek “LANDBOUW” het volgende bericht geplaatst:

“Donderdag werd in het militair tehuis alhier een vergadering belegd van Walcherse imkers, met het doel te geraken tot oprichting ener vereeniging. Alhoewel de opkomst gering was, werd toch besloten tot de oprichting, aanvankelijk met 32 leden. Het reglement werd vastgelegd en het bestuur gekozen. De heer Tanis van Koudekerke werd benoemd tot voorzitter en de heer Gideonse van Middelburg tot secretaris penningmeester.”