Over ons

Imkersvereniging Walcheren is de Walcherse afdeling van het NBV: de Nederlandse Bijenhoudersvereniging. De vereniging is opgericht op 18 juli 1918 en bestaat uit ongeveer veertig enthousiaste imkers. Imkersvereniging Walcheren bestaat uit ervaren imkers, maar ook kersverse imkers die net hun passie voor het imkervak hebben ontdekt. Hoewel het voornaamste deel van onze leden woonachtig is op Walcheren, verwelkomen wij ook enkele leden buiten Walcheren.

’t Raathuis

Op het terrein en in samenwerking met Terra Maris heeft de Imkersvereniging Walcheren een prachtige bijenstal kunnen opzetten. Ons gewaardeerde lid Monique Jankowski is huisimker bij Terra Maris en onderhoudt de stal. Hiervanuit worden diverse praktijklessen aan beginnende imkers gegeven, maar ook voorlichting aan de vele museumbezoekers die Terra Maris aandoen. Naast de geliefde honingbij is er ook voldoende ruimte gereserveerd voor de solitaire bij, voedselvoorziening en andere behoeftes van bestuivende insecten. Het museum, de stal en de prachtige tuinen zijn zeker de moeite waard om te bezoeken.

Cursussen

Bent u geïnteresseerd in bijenhouden? De Zeeuwse afdeling van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging organiseert speciale beginnerscursussen voor enthousiaste startende imkers. Een seizoen lang (tussen januari en september) krijgt u praktijk- en theorielessen omtrent alles wat met bijen, imkers en honing te maken heeft. Na succesvolle afronding van de cursus ontvangt u het officiële NBV-diploma. Ook bent u tijdens het cursusjaar gratis lid van de vereniging.


Meer informatie en inschrijven